Woede in Landgraaf: we worden botweg geannexeerd

Print
Woede in Landgraaf: we worden botweg geannexeerd

Protest tegen de herindeling in Landgraaf. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Het Landgraafse college is diep teleurgesteld over het besluit van minister Plasterk om het herindelingsvoorstel Landgraaf-Heerlen voor advies door te sturen naar de Raad van State.

Wethouder Freed Janssen zegt dat Landgraaf ‘botweg geannexeerd wordt’. “Wij vinden het afschuwelijk om dit te constateren. Maar nog veel erger is, dat dit over de ruggen van onze inwoners en ons personeel gespeeld wordt; dat wij worden meegezogen in een politiek spel dat al lang niet meer om de inhoud draait.”

Dossier rammelt
Janssen is van mening dat het herindelingsdossier aan alle kanten rammelt. Dat is volgens de wethouder ook de rechter van mening.

“Heerlen kan zijn eigen problemen niet meer oplossen en heeft Landgraaf nodig om de broek hoog te houden. Om de herindeling erdoor te drukken, spelen alleen politieke overwegingen een rol.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →