Stank woonwagenkampje Obbicht is benzine

Print
Stank woonwagenkampje Obbicht is benzine

Op het woonwagenkampje Hitsberg in Obbicht verricht beheerder PIM-Zuid in opdracht van Zo Wonen samen met de Provincie bodemonderzoek. Afbeelding: Peter Schols

De penetrante geur bij het woonwagenkampje in Obbicht heeft niks te maken met de voormalige stortplaats op die plek. Het gaat om een benzinegeur, meldt manager Jos van Rooij van PIM-Zuid - een samenwerking tussen drie Maastrichtse woningcorporaties - die vanochtend een bodemonderzoek liet verrichten.

"Wellicht hebben jongens geknoeid met benzine tijden het sleutelen aan hun brommers”, zegt hij. "Van grondvervuiling is geen sprake. Dit noemen we een oppervlaktevervuiling.” Tijdens het fatsoeneren onlangs van de bestrating bij het woonwagenkampje stegen onverkwikkelijke dampen omhoog. De bewoners brengen de stank in verband met de oude stortplaats. Volgens Van Rooij is dat niet net geval.  

Morgen een reportage over de kwestie in De Limburger in editie Sittard-Geleen.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →