‘Smaak van kinderen’ in schap supermarkt

Print
‘Smaak van kinderen’ in schap supermarkt

Afbeelding: De Limburger

Lekkere en gezonde voeding van, voor, door en met kinderen. De stichting Kokkerel uit Venlo, die zichzelf afficheert als ‘the kids university for cooking’, heeft acht smaakvolle producten ontwikkeld voor de supermarkt.

Ze liggen vanaf komend voorjaar onder eigen merknaam in de schappen van om te beginnen Jan Linders.

Eftelingkroket
Kokkerelli is bekend van onder meer de Eftelingkroket, gevuld met tomaat en mozzarella. Een succes is ook de prei-perensoep. Welke innovatieve, kindvriendelijke producten er straks te koop zijn, blijft nog even geheim.

Bewustwording
Met een eigen Kokkerelli-hoekje wil de stichting de bewustwording van gezonde voeding bevorderen. De aankoop van vers fruit in de supermarkt of speciaalzaak/markt is in de voorbije tien jaar sterk gedaald. Daarnaast neemt het aantal kinderen met overgewicht en een ongezond voedingspatroon toe. De voorgenomen btw-verhoging van 6 naar 9 procent helpt niet mee bij die bewustwording.

Combinatie
De Kokkerelli-producten die straks in de supermarkt liggen, zijn tot stand gekomen door de productkennis van koks en de creativiteit van kinderen uit Noord-Limburgse basisscholen met elkaar te combineren. Van, voor en door kinderen. Het eten van groenten en fruit kan niet vroeg genoeg worden geleerd.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →