'Ontruimde scholen kregen allemaal dezelfde bommelding'

Print
'Ontruimde scholen kregen allemaal dezelfde bommelding'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De elf scholen die dinsdagmiddag een bommelding hebben gekregen hebben kort na elkaar allemaal dezelfde boodschap ontvangen.

Directeur Roy White van de Internationale School in Eindhoven heeft dat vrijdag gezegd nadat er contact is geweest tussen de diverse onderwijsinstellingen. Volgens hem ging het om een opname en weet de politie wie de dader is.

Maastricht
Dinsdagmiddag werden in totaal elf scholen in het hele land, waaronder het United World College in Maastricht, ontruimd vanwege de bommelding. Alle meldingen waren vals.

Onderzoek
De politie gaat niet in op het verhaal van de Eindhovense schooldirecteur maar laat weten dat het voor de hand ligt dat er een verband is en dat de meldingen kort na elkaar zijn binnengekomen. Het onderzoek naar de dader of daders loopt nog, aldus een woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →