Balkonschutter Weert onder voorwaarden naar huis

Print
Balkonschutter Weert onder voorwaarden naar huis

Afbeelding: Nederweert24

De Weertenaar die in de nacht van dinsdag op woensdag werd aangehouden omdat hij met een luchtbuks had geschoten, mag onder voorwaarden weer naar huis.

De man is vrijdag voorgeleid. Het Openbaar Ministerie (OM) had om verlenging van de voorlopige hechtenis gevraagd.

Toch naar huis
"Juridisch gezien is die ook toegewezen, maar tegelijkertijd vond de rechtbank dat er omstandigheden waren waarom de man toch naar huis mag. Hij moet wel aan de gestelde voorwaarden voldoen”, legt een woordvoerster van het OM uit. Welke voorwaarden dat zijn, wil het OM niet kwijt. ,,Daarover doen we nooit mededelingen.”

Schieten
De Weertenaar schoot dinsdagavond vanaf het balkon van zijn flatwoning aan de Kleefstraat op een verkeersbord. Volgens buurtbewoners deed hij dat vaker. Rond middernacht viel de politie bij de man binnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen