Voetbaltrainer Coocky Voorn leefde wekenlang in angst

Print
Voetbaltrainer Coocky Voorn leefde wekenlang in angst

Afbeelding: De Limburger/Marcel van Hoorn

Voetbalcoach Coocky Voorn (68) leefde wekenlang tussen hoop en vrees. De voormalig assistent-trainer van Oranje werd onlangs geconfronteerd met een ernstige ziekte.

Bij een bevolkingsonderzoek werd bloed gevonden in zijn ontlasting.

Darmkanker
In het ziekenhuis werd hem gezegd dat het wel eens om darmkanker zou kunnen gaan. Pijnlijk, aangezien zijn vader op 42-jarige leeftijd aan een darmziekte overleed. "Op het ziekenhuis moesten scans gemaakt worden van longen en lever, om te onderzoeken of er uitzaaiingen waren", zegt Voorn in een uitvoerig interview met De Limburger. "De uitslag krijg je pas over zeven dagen, zeiden ze. Zeven dagen, godverdomme. Ik heb een week rondgerend met de ziel onder m’n arm. Als mijn kinderen belden, moest ik janken. Zoiets wil je niet meemaken."

Het goede nieuws dat de voormalig assistent van Oranje daarna kreeg, overtuigde hem ervan dat de tijd schaars en kostbaar is. "Dan valt er toch heel wat van je schouders."

Het hele interview met Coocky Voorn is hier te lezen.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.