Wordt Limburger Raymond Knops de nieuwe minister van Defensie?

Print
Wordt Limburger Raymond Knops de nieuwe minister van Defensie?

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Een plek in kabinet Rutte III lijkt binnen handbereik voor Raymond Knops. Volgens welingelichte bronnen wordt de nieuwe minister van Defensie een CDA’er, een post waarvoor de partij het Kamerlid uit Hegelsom op het oog heeft.

Dinsdag werd het regeerakkoord gepresenteerd. Op dit moment zijn VVD, CDA, D66 en ChristenUnie bezig met de verdeling van de ministersposten. Volgens de huidige stand van zaken zou het CDA onder meer de regie krijgen over defensie. 

Defensiewoordvoerder
Dat de christendemocraten de politicus uit Hegelsom, voormalig wethouder van Horst aan de Maas, naar voren willen schuiven als defensieminister zingt al een tijd rond. Knops is al ruim tien jaar defensiewoordvoerder in de Tweede Kamer. Hij heeft een nauwe band met partijleider Sybrand Buma. De afgelopen maanden maakte Knops deel uit van het formatieteam van het CDA. 

Speculaties
Het Kamerlid wil zelf niet reageren op speculaties zolang de formatie nog niet helemaal is afgerond, liet hij eerder weten. Andere Limburgse CDA'ers die worden genoemd als kandidaten voor een regeringspost zijn Hubert Bruls - in het verleden burgemeester van Venlo en nu van Nijmegen - en gedeputeerde Ger Koopmans uit Velden. Die laatste gaf eerder aan niet te zullen overstappen naar Den Haag zolang hij in Limburg gedeputeerde is. De provinciale coalitie is halverwege de rit.

Voorlopig wordt verwacht dat het nieuwe kabinet op 26 oktober wordt gepresenteerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →