Directeur Venlose school per direct de laan uitgestuurd

Print
Directeur Venlose school per direct de laan uitgestuurd

Afbeelding: Harry Heuts

De Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) heeft schooldirecteur Jan Jenneskens van het Blariacumcollege in Blerick per direct ontslag aangezegd.

Peter Badoux, de bestuurder van de onderwijskoepel bevestigt vrijdagavond berichtgeving van Omroep Venlo hierover.

Arbeidsconflict
Volgens Badoux is sprake van een al langer slepend arbeidsconflict. "De ontslagprocedure is in gang gezet. Onderdeel van die procedure is het informeren van de medezeggenschap." Badoux wil niets kwijt over de inhoud van het conflict.

Juridische stappen
Jenneskens is sinds januari 2016 campusdirecteur van Blariacum. Hij heeft juridische stappen ondernomen tegen zijn ontslag. "Hij spant een kort geding aan", vertelt Jenneskens’ advocaat Erik Jansen. De arbeidsrechtspecialist uit Helmond zegt dat zijn cliënt drie weken geleden op non-actief is gezet. "Sindsdien zit hij thuis, maar het is zijn ambitie om terug te keren. Ook het personeel wil hem terug, drie weken geleden hebben ze al een petitie aangeboden."

Jansen wil net als Badoux niets kwijt over de inhoud van het conflict. Jenneskens zelf wil niet reageren, laat advocaat Jansen weten. "Het ontslag heeft hem overvallen, het kwam voor hem onverwacht."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →