Fortuna verschalkt MVV in spectaculaire derby

Print
Fortuna verschalkt MVV in spectaculaire derby

Spelers van Fortuna juichen na de gelijkmaker in De Geusselt. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Een uitermate vermakelijke en bij vlagen spectaculaire derby tussen MVV en Fortuna Sittard is vrijdagavond geëindigd in 1-2.

Ruim 8.000 toeschouwers waren naar De Geusselt gekomen voor de ontmoeting tussen de rivalen, die voor het eerst in jaren samen meedraaien in de top van de eerste divisie. 

Okita
Het toegestroomde publiek werd bepaald niet teleurgesteld. Beide ploegen kregen volop kansen en speelden vol strijd. Het was na tien minuten MVV dat op voorsprong kwam. Jonathan Okita legde een hoge bal op schitterende wijze stil en liet Fortuna-doelman Santos kansloos. De MVV-fans waren echter amper klaar met juichen toen de gasten alweer op gelijke hoogte kwamen. Lisandro Semedo liet het in een snelle uitbraak niet na om te scoren.

Na de bliksemstart golfde het spel in hoog tempo op en neer. Hoewel het kansen regende in de Geusselt, gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

Portugees onderonsje
Na de rust nam Fortuna de teugels wat meer in handen en dat werd al snel beloond. Een voorzet van Portugees Semedo kwam bij landgenoot Andre Vidigal, die tijd had om aan te nemen en binnen te schieten.

Slotoffensief
Het tempo vloeide gedurende de tweede helft langzaam uit de wedstrijd. Blessures, al dan niet geveinsd, zorgden ervoor dat de wedstrijd maar met moeite op gang kwam na de 1-2. MVV probeerde met het inbrengen van drie aanvallers nog tot een slotoffensief te komen, maar kwam niet meer tot scoren. Okita kreeg in de extra tijd nog een levensgrote mogelijkheid, maar schoot de bal rakelings naast. Semedo moest inrukken na een tweede gele kaart.

Fortuna komt door de overwinning op één punt van koploper Jong Ajax, dat maandag nog in actie komt. MVV zakt door de eerste thuisnederlaag in lange tijd naar de negende plek.