Drugs en wapens gevonden: club Maastricht gaat jaar dicht

Print

Afbeelding: De Limburger

Bij een inval in de bekende Maastrichtse nachtclub Alla aan de Leliestraat in Maastricht heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag onder meer drugs en wapens gevonden.De club gaat een jaar dicht.

De politie viel de uitgaansgelegenheid rond 2 uur 's nachts binnen. Alle bezoekers en personeelsleden werden gefouilleerd en het pand werd volledig doorzocht. Daarbij vond de politie in totaal 30 tot 40 plastic zakjes met cocaïne en kleine hoeveelheden hasj en hennep. Ook werden er twee messen en een boksbeugel aangetroffen.

Beledigen
Een medewerker van de Alla, een 26-jarige man uit Maastricht, is aangehouden voor het bezit van vijf zakjes cocaïne. Vier anderen werd gearresteerd omdat ze niet wilden meewerken aan de fouilleeractie of omdat ze agenten beledigden. Drie van het zijn later in de nacht weer vrijgelaten. Een 31-jarige Maastrichtenaar zit nog vast wegens bedreiging.

Burgemeester
In verband met de vondst van harddrugs in het pand, is de club op last van de burgemeester voor een jaar gesloten. Aanleiding voor de inval was een groot aantal meldingen over de handel in harddrugs in de club.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →