Gedreven Roda grijpt op valreep eerste thuiszege

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quadvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Een fel en energiek Roda JC heeft zaterdagavond op de valreep de eerste thuiszege behaald. In blessuretijd verlengde Gustafson een vrije trap van Auassar in het doel: 1-0.

Roel Wiche

Roda begon slordig en ontsnapte al in de eerste minuten aan een achterstand. Vervolgens trok de thuisploeg langzaam maar zeker de regie naar zich toe, zonder tot grote kansen te komen.Beide teams stopten veel energie in de wedstrijd, waardoor het tempo hoog lag, al was de uitvoering niet altijd even gepolijst. De Kerkradenaren speelden fel en gedreven, maar veel aanvalsgolven smoorden in onnodig balverlies.CounterNAC moest zich beperken tot de counter, maar was wel het gevaarlijkst. Tien minuten voor rust sidderden de ruim 12.000 toeschouwers toen Vloet rakelings over schoot. Even later testte Gustafson aan de andere kant de reflexen van doelman Birighitti en zag Schahin een sluw balletje tegen een NAC-been eindigen.

DreigendOok direct na rust was de ploeg uit Breda het meest dreigend. Doelman Jurjus moest Roda op de been houden. De ploeg van Robert Molenaar herstelde zich en drukte NAC weer in het defensief. Na een uur spelen kreeg Engels na een fraaie combinatie een droomkans om de score te openen, maar hij faalde.Ook Gustafson kon de trekker in riante positie niet overhalen. In een slotoffensief probeerde Roda alsnog de eerste thuiszege binnen te slepen. En die missie lukte in de ultieme minuten, met een succesvolle pas-de-deux van Auassar en Gustafson. RanglijstOp de ranglijst is Roda nu Sparta voorbij, dat met 4-0 verloor bij Ajax. Roda staat zestiende met zes punten uit 8 duels.