Dood Italiaans maffialid aangetroffen in auto in Amsterdam

Print
Dood Italiaans maffialid aangetroffen in auto in Amsterdam

Afbeelding: .

In Amsterdam is het levenloze lichaam van een Italiaans maffialid aangetroffen. Het gaat om de 44-jarige Saverio Tucci, afkomstig uit de provincie Foggia. Hij werd gevonden in een auto. Dat bevestigen bronnen aan het AD.

Tucci zou gisteravond zijn gedood. Dat melden verschillende Italiaanse media. De Nederlandse autoriteiten zouden de Italiaanse politie op de hoogte hebben gebracht van het voorval en nader onderzoek doen. 

Maffiapraktijken
De Italiaan is een bekende van de Italiaanse politie en zat al eens in de gevangenis voor drugshandel. In 2004 was hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijfenhalf jaar na een uitgebreid onderzoek naar maffiapraktijken in en rond Bari. Repubblica meldt dat Tucci bekend staat als 'de man met het Engelengezicht’, vanwege de felle blauwe kleur van zijn ogen.

Doelwit
Tucci is eerder het doelwit van een liquidatie geweest. In 2012 ontsnapte hij aan een poging van anderen om zijn leven voortijdig te beëindigen. Zijn broer bleek al eerder minder gelukkig: hij werd in 2001 om het leven gebracht. 

Italiaanse media noemen Tucci een lid van de Libergois, de maffia rondom de stad Manfredonia, nabij provinciehoofdstad Foggia. De Nederlandse politie geeft geen commentaar op het voorval, maar Italiaanse media weten te melden dat inmiddels een verdachte is opgepakt die heeft bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →