Bryan Linssen redt punt voor Vitesse tegen oude club

Print
Bryan Linssen redt punt voor Vitesse tegen oude club

Limburger Bryan Linssen speelt met Vitesse in de Europa League. Afbeelding: ANP

Heracles Almelo is er zondag niet in geslaagd Vitesse te verslaan. Invaller Kristoffer Peterson leek de matchwinner te worden toen hij de thuisploeg in de 73e minuut op voorsprong kopte. Oud-Heraclied Bryan Linssen uit Neeritter bezorgde Vitesse vlak voor tijd alsnog een puntje.

Vitesse miste de kans om naar de tweede plek in de eredivisie te stijgen. De Arnhemmers speelden flets op het kunstgras in Almelo en kwamen slechts sporadisch tot kansjes. In de 56e minuut kon van Vitesse pas het eerste schot op doel worden genoteerd.

Kans op meer
Heracles kreeg veel meer mogelijkheden, maar moest lang wachten op de openingstreffer. Na de 1-0 van Peterson waren er kansen op meer, maar de bal ging er uiteindelijk aan de andere kant in.

Heracles begon met meer pit dan Vitesse en vooral Brahim Darri stichtte constant gevaar. Zo leek een vlammend afstandsschot van Darri in de kruising te gaan, maar doelman Remko Pasveer (ook ex-Heracles) kreeg er nog net een paar vingers tegenaan.

Uiteindelijk zette Peterson in de tweede helft zijn hoofd tegen de bal na een afgemeten voorzet van Brandley Kuwas. De Zweedse aanvaller liet Almelo juichen. Vincent Vermeij kreeg later dé kans op de 2-0, maar het was Linssen die het Polman-stadion stil kreeg. Linssen juichte niet na zijn doelpunt tegen zijn oude club.