Rode kaart breekt VVV op tegen koploper PSV

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV is zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen PSV strijdend ten onder gegaan: 2-5. De Venlonaren hielden de koploper in een zeer onderhoudend duel een uur lang in bedwang, maar moesten na de rode kaart voor Promes definitief capituleren.

VVV-trainer Maurice Steijn startte tegen de koploper zonder de niet honderd procent fitte Jerold Promes en Danny Post. Het tweetal, dat wel op de bank zat, werd vervangen door Damian van Bruggen en Jens Janse. Dat betekende dat Moreno Rutten doorschoof naar het middenveld en Janse als rechtsback begon.

Clubtopscorer
Het duel begon goed voor PSV. De lijstaanvoerder kwam na 22 minuten op voorsprong dankzij Locadia. De van rechts komende aanvaller speelde De Jong aan, kreeg de bal terug en schoot vervolgens met links beheerst binnen: 0-1. Locadia scoorde daarmee zijn zesde eredivisiedoelpunt van dit seizoen en evenaarde Hirving Lozano als clubtopscorer. Opvallend: Locadia  maakte dertien van zijn laatste zestien eredivisiedoelpunten in uitwedstrijden.

Dreigend
De beginfase van het duel was overduidelijk voor PSV, dat steeds meer de druk opvoerde in Venlo. Met name Locadia werd steeds dreigender, maar scherp verdedigen van VVV voorkwam een snelle openingstreffer. Ook VVV-doelman Unnerstall stond zijn mannetje als het gevaarlijk werd. Na ruim een half uur leek PSV een penalty onthouden te worden, toen de bal een hand raakte van Moreno Rutten. Arbiter Makkelie zag er echter geen strafschop in. 

Strafschop
Het antwoord van VVV kwam nog voor de pauze. Nicolas Isimat-Mirin hield een VVV-aanvaller vast in het zestienmetergebied en werd met geel bestraft. Clint Leemans deed vanaf de 11 meter-stip wat hij zo graag wilde: scoren tegen PSV. Hij maakt een treffer tegen de ploeg waar hij de jeugdopleiding doorliep en 87 Jupiler League-wedstrijden voor het beloftenelftal speelde. En nog veel belangrijker: hij bracht de thuislclub weer langszij: 1-1.

Gretig
De gretige Clint Leemans kreeg meerdere mooie kansen. Hij testte PSV-keeper Zoet onder andere met een scherpe vrije trap en na 36 minuten krulde hij de bal op aangeven van Seuntjes net naast. Het werd allemaal nog opwindender in de tweede helft. Vlak na rust ontsnapte Torino Hunte aan de aandacht van Van Ginkel en schoof een voorzet beheerst achter Zoet: 2-1. Met zijn eerste eredivisiedoelpunt deed Hunte de kolkende Koel ontploffen. Een sensatie leek zich aan te dienen.

Tien man
PSV wankelde, maar Gastón Pereiro hielp de gasten nog binnen het uur met een rake knal aan de 2-2. Na de rode kaart voor VVV-er Jerold Promes moest de thuisclub het laatste half uur met tien man zien te overleven. En dat bleek teveel gevraagd. Daniel Schwaab sloeg met het hoofd al snel alle hoop uit de harten van de VVV-fans (2-3), waarna PSV-invaller Mauro Júnior en Gastón Pereiro met zijn tweede treffer het kwaliteitsverschil probleemloos in de score konden uitdrukken (2-5).