Bedrijven in geweer tegen Simpelveld

Print
Bedrijven in geweer tegen Simpelveld

Afbeelding: Istock

Vier (landbouw)bedrijven in Bocholtz en Simpelveld vinden dat ze te veel beperkingen opgelegd krijgen door de gemeente Simpelveld.

Ze zijn daarom naar de Raad van State gestapt. De inzet is een versoepeling van het beleid van de gemeente.

Bestemmingsplan
De vier bedrijven hebben bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan buitengebied, dat de gemeenteraad van Simpelveld in september 2016 heeft vastgesteld. In het bestemmingsplan is aangegeven aan welke regels alle percelen in het buitengebied moeten voldoen.

Gevaar
Daarmee hoopt de gemeente te voorkomen dat de landschappelijke en natuurlijke waarden van het gebied gevaar lopen. Ook weten dan alle (agrarische) bedrijven die daar zijn gevestigd wat wel en wat niet mogelijk is.

Beknot
De vier bedrijven vinden echter dat ze hierdoor belemmerd worden. Bovendien zeggen ze onvoldoende gehoor te vinden bij de gemeente. Daarom is de stap richting Den Haag gezet.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →