Aanhoudingen na vondst dood Italiaans maffialid in auto

Print
Aanhoudingen na vondst dood Italiaans maffialid in auto

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

In Amsterdam-West is het levenloze lichaam van een Italiaans maffialid aangetroffen. Het gaat om de 44-jarige Saverio Tucci, afkomstig uit de provincie Foggia. Hij werd gevonden in een auto.

Het lichaam van Tucci zou donderdag al zijn gevonden. Verschillende Italiaanse media melden het voorval zondagochtend. De Nederlandse autoriteiten zouden de Italiaanse politie op de hoogte hebben gebracht van het voorval en nader onderzoek doen. 

Drie verdachten
Na de Italiaanse berichtgeving meldde de politie zondagmiddag de vondst van een dode. Er zijn drie verdachten aangehouden. Zij worden begin deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De identiteit van het slachtoffer staat volgens de politie in Amsterdam nog niet vast. 

Maffiapraktijken
Tucci is een bekende van de Italiaanse politie en zat al eens in de gevangenis voor drugshandel. In 2004 was hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijfenhalf jaar na een uitgebreid onderzoek naar maffiapraktijken in en rond Bari. Repubblica meldt dat Tucci bekend staat als 'de man met het Engelengezicht’, vanwege de felle blauwe kleur van zijn ogen.

Liquidatie
De crimineel is eerder het doelwit van een liquidatie geweest. In 2012 ontsnapte hij aan een poging van anderen om zijn leven voortijdig te beëindigen. Zijn broer bleek al eerder minder gelukkig: hij werd in 2001 om het leven gebracht. 

Italiaanse media noemen Tucci een lid van de Libergois, de maffia rondom de stad Manfredonia, nabij provinciehoofdstad Foggia. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →