Recordaantal bezoekers bij vernieuwd Oktoberfeest Sittard

Print
Recordaantal bezoekers bij vernieuwd Oktoberfeest Sittard

Onder grote publieke belangstelling werden bij het Oktoberfest voor het eerst zaagwedstrijden gehouden. Afbeelding: Ermindo Armino

Mede dankzij zomerse temperaturen stevent het Oktoberfeest in Sittard af op een recordaantal bezoekers.

Zondagmiddag bezochten naar schatting 50.000 mensen het zesdaagse evenement. "Nooit eerder was het zo druk in Sittard", zegt Sjef Schurgers, de ambtenaar evenementen van de gemeente. De komende dagen blijft het aangenaam weer. Het Oktoberfeest duurt tot en met woensdag.

Primeur
Als een van de hoogtepunten noemt Schurgers de houthakkers- en zaagwedstrijden, die voor de eerste keer worden gehouden. De Benelux-kampioenschappen Timbersports zaterdag werden gewonnen door de Belg David Bergen.

Champions League
Zondagmiddag was de kwalificatie voor de Champions League. Het evenement keert volgend jaar wellicht terug, zegt Schurgers. "Maar dan moeten de wedstrijddata wel aansluiten op het Oktoberfeest."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →