VIDEO Geschokt VVV doet aangifte tegen eigen fans na racistisch gedrag

Print
VIDEO Geschokt VVV doet aangifte tegen eigen fans na racistisch gedrag

Afbeelding: ANP Pro Shots

Enkele spelers van PSV zijn na het duel met VVV-Venlo in De Koel racistisch bejegend door een paar fans van de thuisploeg.

Op het moment dat Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin en Jürgen Locadia de stadiontrap opliepen, werden zij toegeschreeuwd door een plukje thuisfans. Ze werden uitgescholden en werden er apengeluiden gemaakt.

Kankerneger
Joshua Brenet kreeg het scheldwoord ‘kankerneger’ te horen.

De PSV’ers keken om en besloten door te lopen, al lijkt het onvermijdelijk te zijn dat dit nog een staartje krijgt. De beelden zijn verspreid door Paul Post, verslaggever van Omroep Brabant.

De journalist plaatste de video op zijn Twitter-account en schreef daar een cynisch bijschrift bij: “Leuk stadion natuurlijk: De Koel. Met die prachtige, authentieke trap. Ook geschikt voor de broodnodige interactie tussen spelers en fans.”

Geschokt
Clubvoorzitter Hai Berden van VVV reageert geschokt op de racistische spreekkoren aan het adres van gekleurde spelers van PSV na het duel VVV–PSV. Zowel Berden als directeur Marco Bogers van VVV zegt de spreekkoren zelf niet gehoord te hebben.

Op beelden die via sociale media en enkele nieuwssites circuleren is echter duidelijk te horen dat enkele spelers van PSV bij het beklimmen van de trap naar de kleedlokalen van De Koel zeer onheus worden bejegend.