Docenten verbaasd: Waarom is directeur ontslagen?

Print
Docenten verbaasd: Waarom is directeur ontslagen?

Afbeelding: Harry Heuts

De docenten van het Blariacum willen weten waarom directeur Jan Jenneskens is ontslagen. Antwoorden blijven uit.

Het personeel van het Blariacumcollege in Blerick snapt er helemaal niets van. Waarom wordt een campusdirecteur, die het in hun ogen juist ontzettend goed doet, ontslagen? En vooral, waarom houdt het bestuur van de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) de kaken stijf op elkaar?

Geen antwoorden
"We hebben drie brieven met vragen gestuurd naar het bestuur en de Raad van Toezicht. Maar antwoorden krijgen we niet", zegt decaan Joke Peeters. "Er is niemand die het weet.”

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het bestuur van OGVO, Peter Badoux, campusdirecteur Jan Jenneskens per direct het ontslag heeft aangezegd. Volgens Badoux is er sprake van een langslepend arbeidsconflict. Wat de inhoud is van dat conflict, wil hij niet zeggen.

Donderslag
Het personeel kreeg dinsdag 19 september van Badoux al te horen dat Jenneskens op non-actief is gezet door het bestuur. Volgens Peeters kwam dat voor de meeste docenten ‘als een donderslag bij heldere hemel’. "We wisten dat er in het voorjaar wat was geweest rond een aantal leerlingen die misschien zouden worden overgeplaatst naar Den Hulster, maar dat probleem was opgelost."

Lees ook: Directeur Venlose school per direct de laan uitgestuurd

Donderdag na de bijeenkomst heeft Peeters namens het personeel een brief opgesteld aan het bestuur en de Raad van Toezicht. Hierin staat dat het personeel ontsteld is en verbaasd en op korte termijn een toelichting wil op dit rigoureuze besluit. Daarin staat ook dat het personeel Jenneskens kent als een zeer bevlogen campusdirecteur met hart voor de leerlingen. Deze brief werd binnen een dag door 140 personeelsleden ondertekend.

Speculeren
Ook hebben de docenten in de brief gevraagd om meer duidelijkheid over de redenen waarom Jennenskens op non-actief is gezet. Peeters: "We hebben geen antwoord gekregen. Ook niet op de vragen die we daarna hebben gesteld aan het bestuur en de Raad van Toezicht. Kijk als er nu goede redenen zijn, horen wij die graag, anders gaan mensen maar speculeren."

Kort geding
De medezeggenschapsraad - die het bestuur moet adviseren - is afgelopen vrijdag geïnformeerd over de ontslagprocedure. Corita van Meegen van de medezeggenschapsraad wil voorlopig echter niet ingaan op het ontslag van Jenneskens. "We gaan eerst genieten van onze vakantie", laat ze weten. Jan Jenneskens wil ook niet reageren, zegt zijn advocaat Erik Jansen. Maar hij laat het er niet bij zitten. Jansen heeft inmiddels een kort geding aangespannen om het ontslag aan te vechten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →