Aleksei Korotaev zoekt weer toenadering tot Roda JC

Print
Aleksei Korotaev zoekt weer toenadering tot Roda JC

Roda-investeerder Aleksei Korotaev. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Aleksei Korotaev zoekt weer toenadering tot Roda JC. De Russisch-Zwitserse investeerder heeft recent twee keer telefonisch contact opgenomen met clubeigenaar Frits Schrouff. Korotaev is sinds een maand op borgtocht vrij in Dubai, waar hij eerder tot drie jaar cel werd veroordeeld.

Schrouff bevestigt de gesprekken, maar wil niets kwijt over de inhoud ervan. Wel laat hij duidelijk doorschemeren dat hij de deur voor de 31-jarige zakenman nog altijd op een kier houdt.

Onschuld
Korotaev mag Dubai niet verlaten, zolang de rechter zijn veroordeling niet heeft opgeheven. De Rus probeert in een lange reeks rechtszaken zijn onschuld aan te tonen. De tegenpartij, financieel bedrijf Helin International, beschuldigt hem ervan dat hij een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro heeft getekend.

Deadline
Frits Schrouff (77) wil zo snel mogelijk zijn aandelen verkopen en zou als uiterste deadline het einde van dit jaar hebben genoemd. Afgelopen weken onderhandelde hij, vergezeld door een aantal Roda-kopstukken, met een groep zakenlieden die het beheer van zijn aandelen wilde overnemen.

Reorganisatie
Het betrof Dionne Wiertz, medeoprichtster van het gelijknamige uitzendbureau, en fiscaal jurist Patrick Volders uit Vaals. Op de valreep klapte de deal. Volgens ingewijden had Schrouff vooral weinig vertrouwen in Volders. Die zou het plan voor een grondige reorganisatie van Roda gaan opstellen, met een bezuiniging van twee miljoen euro.