'Goedkoop tuig' in Tiroler broek aan de haal met uithangbord

Print
 'Goedkoop tuig' in Tiroler broek aan de haal met uithangbord

Onscherpe bewakingsbeelden van de actie. Afbeelding: Facebook

Nachtelijke stappers met een slok op die dingen vernielen of jatten. Niemand kijkt er eigenlijk nog van op.

Maar in deze tijd van social media moet je als dronken lor toch op je tellen passen. Voor je het weet sta je met je tronie op Facebook, terwijl je met de vingers aan de spullen van een ander zit.

Een ijsverkoopster in Sittard bijvoorbeeld, laat het er niet bij zitten. Zij geeft twee bezoekers van het Oktoberfeest een week de kans om zich te melden, ander stapt ze met scherpe bewakingsbeelden naar de politie. Om aangifte te doen.

Tiroler broek
Gestoken in Tiroler broek, trokken de twee zaterdag in de nog donkere ochtend een uithangbord van de gevel. Bewakingscamera's van de ijszaak aan de Molenbeekstraat, hoek Markt, legden vast hoe ze via een regenpijp bij het bord kwamen.

De eigenaresse plaatste de video in lage kwaliteit op Facebook. Maar zij zegt ook beelden van hoge resolutie te hebben. En die gaan naar het politiebureau wanneer de twee zich niet bekendmaken en de schade komen vergoeden. 'Goedkoop tuig', noemt de ijsverkoopster de daders.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →