Parkeren op vliegveld: groot verschil in tarieven

Print
 Parkeren op vliegveld: groot verschil in tarieven

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Het loont de moeite om bij het kiezen van een luchthaven de parkeertarieven mee te laten wegen.

Dat meldt de site Vliegveldinfo.nl na een vergelijking van de parkeerkosten op zestien vliegvelden in Nederland en het aangrenzende buitenland.

Maastricht-Aachen Airport
Als voorbeeld zijn de tarieven van een week parkeren in de herfst met elkaar vergeleken. Maastricht-Aachen Airport zit bij de voordeligste vliegvelden, met 55 euro. De Duitse luchthaven Weeze, net over de grens bij Bergen, is met 47 euro nog goedkoper. Ook Düsseldorf, waar veel Limburgers vertrekken, is relatief goedkoop met een weektarief van 39 euro.

Duurder dan Maastricht zijn Eindhoven (67 euro), Luik (90 euro) en Schiphol (95 euro). Het vliegveld in Brussel spant de kroon met 99 euro. voor een weekje parkeren in de herfst.

Goedkoper
Opvallend is dat op de meeste luchthavens de parkeerkosten de afgelopen vijf jaar zijn gestegen of gelijk zijn gebleven, behalve in Maastricht, Charleroi en Groningen. Op vliegveld Beek is het parkeren zo'n acht procent goedkoper geworden, blijkt uit de cijfers van vliegveldinfo.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →