'Moeder van voormalig Bende van Venlo-lid Frenkie P. gechanteerd en gegijzeld'

Print
'Moeder van voormalig Bende van Venlo-lid Frenkie P. gechanteerd en gegijzeld'

Een rechtbanktekening van Sanny P. links en Frenkie P. midden. Afbeelding: ANP

De vrouw die in Venlo in de nacht van zondag op maandag in haar eigen huis werd gegijzeld, is de moeder van voormalig Bende van Venlo-lid Frenkie P.

Dat zegt de familie van de vrouw tegen L1

De 63-jarige gijzelnemer zou een handlanger zijn van de voormalig voorman van de Bende van Venlo. De vrouw zou al enige tijd worden gechanteerd door Frenkies compaan. De politie kon dit niet bevestigen. Het enige wat een woordvoerder kwijt wil, is dat de vrouw de gijzelnemer heeft herkend. 

Lees ook: Arrestatieteam bevrijdt gegijzelde vrouw uit woning

Arrestatie 

In de nacht van zondag op maandag werd in de Genbroekstraat een vrouw overmeesterd door een 63-jarige man toen ze thuiskwam. Het lukte de vrouw zichzelf op sluiten in een aparte ruimte en de politie te bellen. Een arrestatieteam viel de woning binnen en bevrijdde de vrouw. De man was toen al weg. Hij werd even later in zijn eigen woning gearresteerd. 

Frenkie P. zit momenteel een levenslange celstraf uit in de gevangenis van Roermond. De Venlonaar werd schuldig bevonden voor het plegen van vier moorden. Daarnaast werd hem drie keer doodslag ten laste gelegd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →