Venray sluit vier woningen in verband met drugs

Print
Venray sluit vier woningen in verband met drugs

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Vier woningen in Venray zijn de afgelopen drie maanden op last van de burgemeester gesloten omdat er drugs in de panden gevonden is.

Het gaat om woningen aan de Mgr. Verrietstraat, Haammakerstraat, Pavanestraat en Immenhof. Ze worden gesloten voor een periode van drie maanden tot een jaar. 

De burgemeester sluit de panden in het kader van de Wet Damocles. Bij de vondst van drugs of hennepplantages in een woning kan het huis volgens die wet drie maanden gesloten worden. Als het gaat om harddrugs zelfs zes maanden tot een jaar. De huizen krijgen een grote poster op de voor- en achterdeur met een melding waarom tot sluiting besloten is.

Straf
Het sluiten van de woning is geen strafmaatregel, maar moet ervoor zorgen dat de overtreding wordt beëindigd. "Het criminele circuit en/of klanten moeten ervan doordrongen raken dat deze woning niet meer meetelt: hier wordt niet meer geteeld en/of gehandeld. Dat is ook ter bescherming van latere nieuwe huurders; die willen geen klanten aan de deur", aldus de gemeente in een persbericht.

Naast de sluiting van de huizen worden de bewoners ook nog strafrechtelijk vervolgd voor hun drugsmisdrijven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →