Racistische fans VVV wacht stadionverbod

Print
Racistische fans VVV wacht stadionverbod

Afbeelding: Twitter

De supporters die zich zondag tijdens de wedstrijd VVV-PSV schuldig hebben gemaakt aan racisme, krijgen mogelijk een stadionverbod. Directeur Marco Bogers van VVV zei dat maandag na een oproep door de politie om bewijsmateriaal in te leveren.

De politie zoekt vooral mensen die beelden hebben gemaakt van supporters die zich schuldig maakten aan racistische uitingen tegen donkere spelers van PSV. Hoewel er beelden zijn van het tumult op de tribune, kan de politie nog onvoldoende herleiden wie zich aan racisme schuldig hebben gemaakt.

Mobieltje
"We hopen dat mensen met hun mobieltje beelden hebben gemaakt, zodat we aan de hand van gezichten de identiteit kunnen ontlenen. Daarna kunnen we in overleg met het Openbaar Ministerie bekijken welke strafbare feiten er begaan zijn", aldus een woordvoerster van de politie.

Oerwoudgeluiden
Na afloop van het met 2-5 door PSV gewonnen duel werden donkere spelers van de Eindhovense club uitgescholden bij het verlaten van het veld. Ook klonken er oerwoudgeluiden toen de bezoekende ploeg via de trap in stadion De Koel naar de catacomben liep.

Op een filmpje van Omroep Brabant was te horen wat de spelers naar hun hoofd geslingerd kregen. De politie begon naar aanleiding van die berichtgeving een onderzoek. VVV kondigde na de wedstrijd aan aangifte tegen de verantwoordelijke supporters te doen. Ook bood de club excuses aan PSV aan.