Overvallers Limburgers in Zuid-Afrika opgepakt

Print
Overvallers Limburgers in Zuid-Afrika opgepakt

Onderzoek bij de bus met Nederlandse toeristen die overvallen werd. Afbeelding: AFP

Een speciale eenheid van de Zuid-Afrikaanse politie heeft dit weekeinde verschillende verdachten gearresteerd in verband met brute overvallen op toeristen rond de luchthaven van Johannesburg. Dat meldden Zuid-Afrikaanse media. In september was ook een groep van 36 Nederlanders, onder wie vier Limburgers, het slachtoffer.

De groep werd zondag 24 september in Johannesburg overvallen. Het gezelschap was net in Zuid-Afrika aangekomen voor een rondreis, toen de bus waarin ze zaten werd klemgereden door een auto met blauw zwaailicht, met daarin gewapende overvallers.

Lees ook: 'Een van de overvallers haalde de trekker over. Maar het geweer blokkeerde'

Enkele inzittenden zijn door de daders geslagen en de chauffeur en de reisleider werden gekneveld. De overvallers gingen er vandoor met bagage, mobieltjes, kostbaarheden en enkele reisdocumenten.

De politie pakte de zes verdachten op na een tip over een beveiligingswagen die een auto achtervolgde bij de internationale luchthaven van Johannesburg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen