Politie vraagt PSV-spelers aangifte te doen van incident in de Koel

Print
Politie vraagt PSV-spelers aangifte te doen van incident in de Koel

Afbeelding: ANP Pro Shots

De politie gaat de PSV-spelers die het slachtoffer waren van de racistische leuzen en oerwoudgeluiden na het duel tussen VVV en PSV actief benaderen om aangifte te doen. Dat laat een woordvoerster van de politie weten.

Na het duel tussen VVV en PSV was er een aantal VVV-supporters dat oerwoudgeluiden maakte naar de PSV-spelers, ook werd onder andere Kerkradenaar Joshua Brenet uitgemaakt voor ‘kankerneger’.

Beeldmateriaal
De politie is inmiddels volop bezig met het achterhalen van de identiteit van de betreffende supporters. "We hebben wel beelden, maar weten nog niet wie er op te zien zijn. We roepen mensen die nog ander beeldmateriaal hebben ook op om die met ons te delen", vertelt een woordvoerster.

Geen sanctie
De KNVB laat desgevraagd weten dat VVV voorlopig niet hoeft te vrezen voor sancties van de voetbalbond. Een woordvoerder noemt de gebeurtenissen ‘niet wenselijk’ en ‘verwerpelijk’, maar roemt verder de reactie van VVV. "De club heeft meteen actie ondernomen, zoals het hoort." Boetes, of bijvoorbeeld puntenmindering, zijn volgens hem niet aan de orde.

Brenet
Joshua Brenet, die het mikpunt was de scheldpartijen van de VVV-supporters, heeft inmiddels ook gereageerd. De Kerkradenaar schrijft op Twitter en Facebook; ‘zeg nee tegen racisme’, waarna hij VVV bedankt voor het snelle optreden tegen het wangedrag.