Truckerscafé Venlo stapt naar rechter om sluiting parkeerplaats

Print
Truckerscafé Venlo stapt naar rechter om sluiting parkeerplaats

Afbeelding: Lé Giesen

Truckersrestaurant De Nieuwe Keulse is een rechtszaak gestart tegen de gemeente Venlo.

De Nieuwe Keulse vindt dat de gemeente niet gerechtigd is het parkeerterrein voor en de toegangswegen naar het restaurant af te sluiten. Dit gebeurt door de komst van tuinwinkel Van Cranenbroek. Dit bedrijf vestigt zich op het voormalige douaneterrein aan de Keulse Barrière.

Recht
Advocatenkantoor Van Dinter uit Herten heeft de gemeente Venlo namens de uitbaters gedagvaard. De juristen vinden dat er een zogeheten recht van erfdienstbaarheid is ontstaan. Omdat de uitbaters en bezoekers van De Nieuwe Keulse deze onderneming al 45 jaar via het oude douaneterrein bereiken, hebben zij volgens Van Dinter het recht dit te blijven doen zolang het restaurant in gebruik is. Volgens advocaat Gerard van Dinter is dat recht na twintig jaar ontstaan. Op de locatie van De Nieuwe Keulse aan de Expediteursweg is vanaf begin jaren zeventig een restaurant gevestigd.

Lees ook: Restaurant bij vieze truckparking Venlo gaat dicht

"De gemeente Venlo heeft onterecht nul rekening gehouden met de belangen van de uitbaters", zegt Gerard van Dinter. "Dat is een overheid volstrekt onwaardig. Het gaat ons er niet om de komst van Van Cranenbroek te dwarsbomen, wél willen we de inkomsten van de uitbaters veiligstellen." Volgens Van Dinter heeft Van Cranenbroek 235.000 euro geboden voor het restaurant met bijbehorende bedrijfswoning. Volgens de advocaat is ten minste 800.000 euro reëler. Er wordt niet meer onderhandeld.

Groenstrook
In een brief aan Van Dinter schrijft de gemeente Venlo dat het wél rekening houdt met de belangen van De Nieuwe Keulse. Een brede groenstrook zou dienen als overgang tussen het terrein van Van Cranenbroek en De Nieuwe Keulse.

Lees ook: Venlo sluit zwaar vervuild truckersterrein: 'chauffeurs doen behoefte in openbare ruimte'

Vorige week maakte de gemeente bekend dat de truckersparkeerplaats aan de Keulse Barrière woensdag sluit. Dit omdat vrachtwagenchauffeurs met name in het weekend zorgen voor overlast. Ludo Stroink is inmiddels teruggekomen op zijn voornemen De Nieuwe Keulse woensdag eveneens te sluiten. Vanwege de aangespannen rechtszaak raadde Van Dinter hem aan open te blijven. Mogelijk spant Van Dinter namens Stroink ook nog een kort geding aan tegen Venlo vanwege de acute sluiting van het parkeerterrein.

Over een eventueel kort geding was maandag nog geen besluit genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →