VVD: benoeming wethouders Brunssum moet van tafel

Print
VVD: benoeming wethouders Brunssum moet van tafel

De gemeenteraad van Brunssum op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

De benoeming van twee wethouders in Brunssum moet worden teruggedraaid. Dat vindt de gemeenteraadsfractie van de VVD. Die wil het besluit voor vernietiging voordragen bij de kroon. Den Haag zou het besluit van tafel moeten vegen.

Volgens de liberalen is in de gemeenteraadsvergadering van 10 oktober ten onrechte afgeweken van de regels. Afspraak was dat de integriteit van nieuwe wethouders vooraf getoetst moet worden. Volgens de coalitie kon dat niet, omdat er dan geen bestuur zou zijn. De burgemeester was korte tijd ziek en er was nog maar één wethouder na het opstappen van drie collega’s. 

Volgens burgemeester Luc Winants was de haast niet nodig; er lagen geen belangrijke besluiten en hij was snel weer beter.

Jo Palmen
Met de stap van de VVD gaat het gevecht rond de benoeming van de wethouders Jo Palmen (BBB Lijst Palmen ) en Math Houben (PAK) een nieuwe ronde in. Eerder eiste gouverneur Theo Bovens in een brief uitleg over de manier waarop beide bestuurders benoemd zijn. Dat is tegen de afspraken en schaadt het beeld van Brunssum en Limburg, stelt Bovens. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →