'Kink in de kabel bij redding McGregor'

Print
'Kink in de kabel bij redding McGregor'

Afbeelding: ANP

De redding van modemerken McGregor, Gaastra en de Adam-winkels lijkt alsnog mis te lopen. Volgens Het Financieele Dagblad ziet de ondernemer achter de recente doorstart geen heil meer in de merken en wil hij er weer vanaf.

Dit betekent dat er zo'n vierhonderd banen op de tocht komen te staan, aldus de zakenkrant. McGregor heeft in Limburg een filiaal in Maastricht en een outletwinkel op het Designer Outlet in Roermond, net als Gaastra. Adam is gevestigd in Weert.

Failliet
McGregor, Gaastra en Adam gingen afgelopen zomer voor de tweede maal failliet. Vorige maand werd er een derde leven geregeld onder de vleugels van Du Soutien Beheer. Dat is een investeringsfonds van Rens van de Schoor, die eerder zorgde voor een nieuwe kans voor onder meer Miss Etam en Promiss.

Leegverkoop
De winkelondernemer kiest er nu echter voor om de bestaande winkelvoorraad leeg te verkopen. De merkrechten van McGregor en Gaastra zullen vervolgens apart worden verkocht. Voor de Adam-winkels wordt nog gezocht naar een overnemende partij waar zo veel mogelijk van deze zaken en hun medewerkers kunnen worden ondergebracht.

De curator die bij de recente doorstart betrokken was, kon maandag niet op het bericht reageren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →