Moeder overleden Sharleyne (8) alsnog opgepakt

Print
Moeder overleden Sharleyne (8) alsnog opgepakt

Afbeelding: AD

De moeder van de in 2015 overleden 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen is alsnog aangehouden. De 37-jarige vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag, laat het Openbaar Ministerie weten.

Het meisje viel in juni 2015 van tien etages hoog haar dood tegemoet. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging, maar de vader van het meisje geloofde dat niet en begon een zogeheten artikel-12 procedure. Het gerechtshof in Leeuwarden gaf de vader gelijk.

Op basis van nieuwe aanwijzingen, zoals een nieuw forensisch rapport, is de moeder maandag alsnog aangehouden. Ze zal de komende dagen worden gehoord en later deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moet beslissen over haar voorarrest.

Gegooid
Vader Victor Remouchamps kan niet verwerken dat het nog altijd niet is opgehelderd waarom zijn dochter midden in de nacht van de balustrade van de flat in Hoogeveen viel, sprong of werd gegooid. Op basis van getuigenverklaringen was eerder wel al vast komen te staan dat de moeder zich, direct na de val, op de galerij bevond.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

foto ANP

Advocaat Sébas Diekstra, die de vader bijstaat, laat weten dat zijn cliënt opgelucht is door de aanhouding van de moeder. "Het is goed te vernemen dat het OM nu heeft doorgepakt. Een verdachte van een dergelijk ernstig levensdelict hoort een strafproces niet in vrijheid af te wachten."'

Onzindelijk
Nadat de ouders van Sharleyne in 2011 uit elkaar gingen, groeide het meisje op in de Hoogeveense flat De Arend, bij haar alcoholverslaafde moeder. Sinds 2012 ontvingen instanties als Centrum Jeugd en Gezin verschillende meldingen dat het niet goed ging met Sharleyne. Toen haar moeder een nieuwe relatie kreeg, werd meermaals melding gedaan van huiselijk geweld. Het meisje ging zo onder de spanningen gebukt, dat ze onzindelijk werd.

Sharleyne verbleef regelmatig in de woning van een drugsdealer en een alcoholist, waar de honden hun behoefte deden op de vloer. "Als je dit dossier leest, springen de tranen je in de ogen", zei advocaat Diekstra eerder. "Het is onverklaarbaar waarom de instanties niet hebben ingegrepen."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →