Verkeer rijdt weer na mega-opstopping op A2

Print

Afbeelding: Rijkswaterstaat

Het verkeer op de A2 ondervond dinsdag grote hinder van een ongeluk met een vrachtwagen.

Een vrachtauto raakte omstreeks 10.45 uur, door nog onbekende oorzaak, van de weg bij Roosteren. Twee rijstroken in de richting van Eindhoven werden afgesloten, waardoor al het verkeer over een rijbaan moest.

Het bergen van de gestrande vrachtwagen bleek lastiger dan gedacht en dat zorgde voor een enorme opstopping. Achter het ongeval ontstond tussen Urmond en Sint Joost een file die op zijn hoogtepunt maar liefst 17 kilometer lang was. Ook op de omleidingsroute N276 ondervond het verkeer behoorlijke hinder van de extra drukte door automobilisten die het ongeluk probeerden te omzeilen.

Pas na 13.00 uur lukte het om de vrachtwagen van zijn plaats te krijgen en loste de file langzaam op. Rond kwart voor twee was de weg filevrij.

Schade aan de vangrail zal na de avondspits pas gerepareerd worden. Het verkeer mag tot die tijd maximaal 70 kilometer per uur rijden langs de plek waar het ongeluk gebeurde.


De schade aan de vangrail (FOTO: David Dunnaway)

Kijk hier voor de actuele verkeerssituatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →