Spookrijder moet na dodemansrit 12 jaar de cel in

Print
Spookrijder moet na dodemansrit 12 jaar de cel in

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De 48-jarige Charles T. uit Schimmert, die in januari als spookrijder op de A4 bij het Duitse Duren een dodelijke aanrijding veroorzaakte, moet 12 jaar de cel in wegens dubbele moord en zes pogingen daartoe.

Het Openbaar Ministerie had eerder op de dag voor de rechtbank in Aken diezelfde straf geëist.

Dodemansrit
Wonder boven wonder overleefde T. het ongeluk dat hij op 20 januari omstreeks 11.30 uur veroorzaakte op de A4 bij Düren in de richting van Aken. Een Duits echtpaar overleefde niet. De 76-jarige bestuurder overleed ter plekke. Zijn zwaargewonde 59-jarige partner stierf drie weken later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Tijdens zijn ongeveer drie kilometer lange dodemansrit met een snelheid van ongeveer 120 km/u tegen het verkeer in reden meerdere automobilisten T. tegemoet. Zij kwamen met de schrik vrij. Enkelen werden licht geraakt. Of zij slaagden er ternauwernood in T’s auto te ontwijken.

Arrestatiebevel
De spookrijder zelf werd zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen, maar overleefde. Nadat hij van de intensive care afkwam, lag het arrestatiebevel klaar. Het openbaar ministerie Aken arresteerde Charles T. omdat het denkt dat hij die ochtend bewust frontaal tegen de auto van het Duitse echtpaar reed. Op de eerste plaats om een eind aan zijn leven te maken. De dood van het echtpaar was daarvan het gevolg.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →