Limburgse schoenenfabrikant krijgt mega-order voor woestijnlaarzen

Print
Limburgse schoenenfabrikant krijgt mega-order voor woestijnlaarzen

Topman Tom Hermans van Emma en Majed Abdul Aziz Albakeri, CEO van de National Factory for Safety and Security Products ondertekenen de overeenkomst in Abu Dhabi. Afbeelding: Emma

De Limburgse schoenenfabrikant Emma Safety Footwear heeft een miljoenenorder uit Abu Dhabi binnengehaald. Voor 11 miljoen dollar (9,3 miljoen euro) verzorgt Emma de productie van 375.000 paar woestijnlaarzen voor het leger van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het is naar eigen zeggen de grootste order in de 86-jarige historie van het bedrijf met vestigingen in Brunssum en Bunde.

Productieproces
De laarzen worden gemaakt in de National Factory for Safety and Security Products in Abu Dhabi. Emma begeleidt het productieproces, verzorgt de inkoop van de materialen en neemt het complete logistieke proces voor zijn rekening.

In 2014 leverde Emma al officiersschoenen en laarzen voor de luchtmacht aan het Arabische land.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →