Verdachte van steekincident in azc vrijgesproken

Print
Verdachte van steekincident in azc vrijgesproken

Het asielzoekerscentrum in Limmel, Maastricht op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

De Irakese vluchteling die op 22 september vorig jaar betrokken was bij een steekincident op het asielzoekerscentrum in de Maastrichtse wijk Limmel, is door de rechtbank vrijgesproken.

De man stond terecht omdat hij met een mes stekende bewegingen in de richting van een woonbegeleider gemaakt zou hebben.

Intentie
Dinsdag oordeelde de rechtbank dat dat niet het geval geweest is, of toch in ieder geval dat de man niet de intentie had om het personeelslid iets aan te doen.

Paniek 
De getraumatiseerde Irakees was in paniek geraakt toen hij na een akkefietje te horen kreeg dat hij het azc voor zes dagen niet meer in mocht. Hij rende daarop naar zijn kamer, waar hij een mes greep en zichzelf meermaals diep in zijn arm sneed. Toen de begeleider hem achterna kwam, zo verklaarde de vluchteling, wilde hij slechts het mes tonen om het personeel ‘te laten schrikken’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →