‘Politiemol’ niet vervolgd in liquidatiezaken

Print
‘Politiemol’ niet vervolgd in liquidatiezaken

Afbeelding: Ruben L. Oppenheimer

De vermeende politiemol Peter K. uit Spaubeek wordt niet vervolgd in de liquidatiezaken rond Jan S. uit Ohé en Laak. Dat heeft het Openbaar Ministerie aan S. laten weten. Volgens het parket Limburg is er onvoldoende bewijs tegen Peter K. om tot een veroordeling te komen.

De man uit Ohé en Laak op wie in december 2014 en maart 2016 mislukte aanslagen werden gepleegd, legt zich hier niet bij neer.   

Misdrijven
Zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen probeert alsnog vervolging van Peter K. af te dwingen bij het gerechtshof. Volgens de raadsman had de gewezen politieman kunnen en moeten weten dat "er heel ernstige misdrijven gepleegd kunnen worden als aan boeven informatie wordt gelekt. ” Politie en justitie zien R. als de dader van twee aanslagen op Jan S. Hij werd beide keren in zijn auto beschoten. 

Nauwe band
Advocaat Phil Boonen van Peter K. zegt dat het OM een besluit genomen waarop zijn cliënt al lange tijd wachtte.  Volgens hem is er nooit sprake geweest van een nauwe band tussen K. en Jeu R.  "Als mijn cliënt al in de politiesystemen heeft gezocht op de naam van Jan S. dan is dat hooguit uit nieuwsgierigheid gebeurd. Zijn doel was zeker niet te helpen bij het uitvoeren van de  beweerde plannen.” 

Het eventuele doorsluizen van gegevens over Jan S. uit de politiesystemen kan justitie wel inzetten als K.  wordt vervolgd wegens ambtelijke corruptie. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →