Brandweer rukt uit voor brand crematorium Roermond

Print
Brandweer rukt uit voor brand crematorium Roermond

Afbeelding: Istock

In crematorium Tussen de Bergen in Roermond is dinsdag rond 17:50 uur brand ontstaan nadat een kist bij de invoer in de oven bleef steken waardoor de deur niet goed sloot en vlammen naar buiten lekten.

In het crematorium waren op dat moment enkele bezoekers van de afscheidsdienst en enkele medewerkers in aanwezig. Zij hebben allemaal veilig het pand kunnen verlaten.

Schade
De brand is na een half uur geblust en de crematie van de overledene is voltrokken. De omvang van de schade wordt woensdag onderzocht. In het gunstigste geval is de oven woensdag weer operationeel. Als de oven is beschadigd, moet hij eerst afkoelen voor reparatie, en dat duurt enkele dagen. In dat geval worden crematies door collega’s in de omgeving opgevangen. De afscheidsdiensten gaan hoe dan ook door in Roermond. 

De nabestaanden van de overledene van wie afscheid is genomen, zijn geïnformeerd over de brand.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →