Venlose bejaarde die kinderen zou hebben misbruikt al eerder veroordeeld

Print
Venlose bejaarde die kinderen zou hebben misbruikt al eerder veroordeeld

Camping De Somerense Vennen in Lierop, waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Afbeelding: Google Street View

De Venlose bejaarde Andre V, die vorige week op een camping in Lierop werd gearresteerd op verdenking van kindermisbruik, is al eens eerder veroordeeld voor ontucht met een minderjarige.

Dat bevestigt de Rechtbank Limburg aan Omroep Brabant

V. werd gearresteerd op zijn woonadres op camping De Somerense Vennen omdat hij over een periode van 17 jaar een meisje zou hebben misbruikt. Op de camping stond de Venlonaar bekend als 'opafiguur'. 

Lees ook: Limburgse 'opa' verdacht van misbruik kinderen op camping

2002
Nu blijkt dat V. dus al eerder de fout inging. In 2002 legde de rechtbank van Roermond hem een jaar cel op, waarvan 337 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Die straf werd opgelegd voor het 'ontucht plegen met een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige'.

CLAS-project
Een bijzondere voorwaarde bij de uitspraak in 2002 was dat V. deel moest nemen aan het zogenaamde CLAS-project, een hulpverleningsproject waarin 'gezinnen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik binnen het gezin worden geholpen met het verwerken van het misbruik'. Dit project is bedoeld voor zowel slachtoffers als daders.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →