Onderzoek naar ‘ererondje’ boven vliegveld Düsseldorf

Print
Onderzoek naar ‘ererondje’ boven vliegveld Düsseldorf

Afbeelding: YouTube

De Duitse luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een piloot van Air Berlin. Die wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maandag met zijn Airbus A330 een ‘ererondje’ heeft gemaakt boven het vliegveld van Düsseldorf.

Volgens de Duitse krant Bild vroeg de piloot zonder opgaaf van redenen toestemming  aan de luchtverkeersleiding om een doorstart te mogen maken. Nadat de verkeerstoren het groene licht had gegeven voor de manoeuvre, brak de piloot de landing af.

Doorstartroute
Daarbij week hij  behoorlijk af van de gebruikelijke doorstartroute. Hij vloog een lus over en rond het vliegveld, iets dat volgens Bild kan worden uitgelegd als een ‘ererondje’.

De Airbus Air Berlin met 223 passagiers aan boord was namelijk het laatste toestel van de failliete vliegmaatschappij op de route Miami-Düsseldorf. Het zou dus gaan om een soort van afscheidsgroet van de piloot aan de luchthaven.

Onderzoek
Air Berlin en de Duitse toezichthouder zijn een onderzoek begonnen. Over de uitkomsten is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van pilotenvakbond Cockpit zou het zeer uitzonderlijk zijn als een piloot een doorstart maakt om afscheid te nemen van een vliegveld. Maar, zou voegt hij eraan toe, het is ook uitzonderlijk dat een vliegmaatschappij in zijn geheel wordt opgedoekt.

Volgens de woordvoerder was dan manoeuvre van de piloot niet gevaarlijk. “Elke piloot kan dit.” Het toestel is uiteindelijk veilig geland, zij het met enige vertraging.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →