Moeder uit Venlo ontvoerde baby naar Parijs

Print
Moeder uit Venlo ontvoerde baby naar Parijs

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

De 40-jarige Fatima P. uit Venlo ontvoerde haar baby, die op dat moment was ondergebracht in een pleeggezin van Rubicon Jeugdzorg, vorig jaar naar Parijs. De rechtbank wil nu dat de vrouw psychologisch en psychiatrisch wordt onderzocht.

P. bezocht haar toen drie maanden oude zoontje Damian op woensdagmorgen 18 mei 2016 in Horn. Ze vertrok omstreeks 9.45 uur met de baby in een rode kinderwagen. Daarnaast had de moeder een voorraad luiers bij zich. Diezelfde avond nog werden de twee als vermist opgegeven.

Ernstige zorgen
De politie maakte zich ernstige zorgen: Fatima P. had namelijk psychische klachten. Een dag later doken moeder en kind op in Parijs. Met behulp van de Franse politie werden ze teruggebracht. Justitie verdenkt de vrouw formeel van het opzettelijk onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag. 

Mishandeld
Fatima P., zelf aanwezig tijdens een pro-formazitting in de rechtbank van Roermond, zei zich zorgen te maken over Damian. "Ik had zware vermoedens dat hij mishandeld werd. Ik heb meerdere malen aangifte gedaan, maar ze vinden het niet nodig om ze in behandeling te nemen." 

De rechtbank twijfelt aan de toerekeningsvatbaarheid van de verdachte. Een dubbelrapportage van de psycholoog en de psychiater is nodig voor de behandeling en beoordeling van deze zaak, zo bepaalde de rechter. P. zegde toe mee te werken aan de onderzoeken. Pas als de resultaten daarvan bekend zijn, wordt het proces vervolgd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje