Student verlamd na schietpartij 'om niets' in Groningen

Print
Student verlamd na schietpartij 'om niets' in Groningen

Bij de schietpartij aan de Korreweg raakte een 21-jarige student ernstig gewond. Afbeelding: De Vries Media

De 21-jarige student die afgelopen weekeinde ernstig gewond raakte bij een schietincident in Groningen, is de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zei de politie dat de man om niets is neergeschoten.

Het slachtoffer werd zondagmorgen beschoten aan de Korreweg. Hij fietste daar toen hij werd aangesproken door drie mannen die om hem heen gingen staan en een schot losten. Het slachtoffer werd geraakt, maar kon wegrennen. Tijdens zijn vlucht werd hij nog een paar keer beschoten. 

Door de kogels is hij de rest van zijn leven verlamd aan zijn onderlichaam, aldus de politie. De politie zei eerder al er rekening mee te houden dat de man bij toeval betrokken is geraakt bij het incident.

Een 19-jarige Groninger is aangehouden. Naar de andere betrokkenen is de politie nog op zoek. De politie vraagt mensen die informatie hebben, die te delen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →