Student verlamd na schietpartij 'om niets' in Groningen

Print
Student verlamd na schietpartij 'om niets' in Groningen

Bij de schietpartij aan de Korreweg raakte een 21-jarige student ernstig gewond. Afbeelding: De Vries Media

De 21-jarige student die afgelopen weekeinde ernstig gewond raakte bij een schietincident in Groningen, is de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zei de politie dat de man om niets is neergeschoten.

Het slachtoffer werd zondagmorgen beschoten aan de Korreweg. Hij fietste daar toen hij werd aangesproken door drie mannen die om hem heen gingen staan en een schot losten. Het slachtoffer werd geraakt, maar kon wegrennen. Tijdens zijn vlucht werd hij nog een paar keer beschoten. 

Door de kogels is hij de rest van zijn leven verlamd aan zijn onderlichaam, aldus de politie. De politie zei eerder al er rekening mee te houden dat de man bij toeval betrokken is geraakt bij het incident.

Een 19-jarige Groninger is aangehouden. Naar de andere betrokkenen is de politie nog op zoek. De politie vraagt mensen die informatie hebben, die te delen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen