Hake weg als trainer van FC Twente

Print
Hake weg als trainer van FC Twente

Afbeelding: ANP Pro Shots

FC Twente heeft René Hake uit zijn rol als hoofdtrainer van de club gezet. Hij gaat volgens Twente 'in een andere rol verder'. Assistent Marino Pusic neemt zijn taken voorlopig over, al gaat de club wel op zoek naar een nieuwe trainer.

"We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen", aldus commercieel directeur Jan van Halst. "De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend.”

Andere rol
Van Halst: "Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven te komen. Samen met Rene hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt.”

Veel onrust
Hake nam in 2015 de taken van hoofdtrainer Alfred Schreuder over, die werd ontslagen. De geboren Coevordenaar loodste de club vorig seizoen naar een verrassende zevende plaats in de competitie, in een periode van veel onrust rondom de club. Samen met FC Twente wordt bekeken welke functie Hake gaat bekleden binnen de club.

Zaterdagavond speelt FC Twente de thuiswedstrijd tegen Roda JC.