Jumbo roept lekkerbek en kibbeling terug

Print
Jumbo roept lekkerbek en kibbeling terug

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

Supermarktketen Jumbo roept klanten op die gebakken lekkerbek en kibbeling van het huismerk hebben gekocht, die terug te brengen naar de winkel. Bij een kwaliteitscontrole is de darmbacterie listeria aangetroffen op de visproducten.

Het gaat om de Jumbo lekkerbek waarvan de productcode begint met 2324202, en om de kibbeling (productcode 8718452215645) met alle houdbaarheidsdatums. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld terug.

Gevaar
Producten die besmet zijn met listeria kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid van vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks 45 tot 60 personen ziek van deze bacterie, van wie zo'n 20 mensen overlijden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →