Bezwaarmakers krijgen hun zin: afsluitingen Schinveld weg

Print
Bezwaarmakers krijgen hun zin: afsluitingen Schinveld weg

Keren en draaien op de Bleekplaats. Automobilisten stuiten aan de ene kant van de T-splitsing op paaltjes en aan de andere zijde op een eenrichtingsstraat. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Onderbanken schrapt de omstreden wegafsluitingen en het eenrichtingsverkeer in het centrum van Schinveld.

Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de ruim 2200 bezwaarmakers. Het regende protesten nadat de gemeente een verkeersplan invoerde het centrum te ontlasten.

Sluipverkeer
Een doorgaande weg werd afgesloten, terwijl in straten daaromheen eenrichtingsverkeer kwam. Bewoners klaagden dat ze daardoor veel meer sluipverkeer langs de deur kregen. De actiegroep tegen het verkeersplan dreigde met schadeclaims als de gemeente niet snel een besluit zou nemen.

De maatregelen worden binnen zes weken ongedaan gemaakt. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad nieuwe maatregelen om het verkeer in hartje Schinveld in goede banen te leiden.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →