Maastrichtse makelaar moet de cel in voor verduistering

Print
Maastrichtse makelaar moet de cel in voor verduistering

Afbeelding: Istock

Maastrichtenaar Ralph B. moet twee jaar de cel in voor verduistering en witwassen. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten.

B. wierp zich als makelaar op als financieel adviseur en liet zijn klanten forse bedragen inleggen om te investeren. Hij beloofde hen een mooie rente en dat de ingelegde gelden altijd terug te halen zouden zijn.

Privé
Hij gebruikte het geld echter om schulden van zijn bedrijf af te lossen en voor privé-uitgaven. Een aantal klanten werd ook daadwerkelijk, deels, terugbetaald. Maar op zeker moment was de rek er uit. Vijf benadeelden sleepten de makelaar voor de rechter. Die oordeelde dat B. in totaal een kleine 229.000 euro heeft verduisterd.

De 44-jarige Maastrichtenaar werd door de rechtbank ook schuldig bevonden aan het witwassen van ruim 86.000 euro aan crimineel geld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →