Voorzitter Parade Brunssum na ziekbed overleden

Print
Voorzitter Parade Brunssum na ziekbed overleden

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Hélène van Laanen, voorzitter van de Parade in Brunssum is dinsdagavond overleden. Ze leed al langer aan kanker.

Van Laanen was al ziek toen ze vorig jaar het festival leidde. Ze vergaderde ongeveer drie weken terug nog met het bestuur om de toekomst van De Parade te bespreken, zegt penningmeester Jack van Oppen. Het zal moeilijk worden de Parade op dezelfde manier voort te zetten, denkt hij.
 
Verbinder
Van Oppen  is geschokt door het overlijdensbericht en roemt de onvermoeibare inzet van Van Laanen. “Ze wisten mensen te motiveren en boven zichzelf uit te laten stijgen.” Volgens burgemeester Luc Winants is het ontvallen van Van Laanen een groot verlies voor Brunssum. Ze was een verbinder, iemand die mensen samen wist te brengen en hun talenten kon aanspreken. Het is triest dat ze er niet meer is.
 
Van Laanen was behalve voorzitter van De Parade ook president van de CIOFF, de wereldwijde koepelorganisatie van folklorefestivals.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →