Gemeente Beesel blijft Limburgs belastingparadijs

Print
Gemeente Beesel blijft Limburgs belastingparadijs

Afbeelding: Jeroen Kuit

De lokale lasten in Beesel zijn verreweg het laagst in Limburg en zullen dat voorlopig blijven. Sterker, het verschil zal alleen maar groter worden omdat de gemeente de ozb niet verhoogt.

Dat blijkt uit de begroting voor 2018. De bevriezing van de onroerendezaakbelasting geldt niet alleen voor 2018, maar ook voor 2019, 2020 en 2021. Tenzij onverwachte tegenvallers opdoemen.

Forse verhoging
Wethouder Jan Smolenaars legt uit dat de gemeente de belastinginkomsten dit jaar op peil heeft gebracht met een forse ozb-verhoging van 19 procent. Omdat Beesel het huishoudboekje mede daardoor op orde heeft, is het niet nodig 'extra offers van de burgers te vragen'. Hij bestrijdt dat sprake is van een verkiezingscadeau. "Absoluut niet.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen