CDA Venlo: Teeuwen verlaat politiek, Verhaegh beoogd opvolger

Print
CDA Venlo: Teeuwen verlaat politiek, Verhaegh beoogd opvolger

Wethouder Jos Teeuwen Venlo Afbeelding: Le Giesen

De politiek leider van het CDA en huidig wethouder van Ruimtelijke Ontwikkeling Jos Teeuwen verlaat na de verkiezingen in maart de Venlose politiek. Dat maakt hij bekend in een interview met De Limburger. Zijn beoogd opvolger is de 29-jarige Veldenaar Tom Verhaegh.

Verhaegh zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is momenteel vice-fractievoorzitter. Hij kwam in beeld als nieuwe leider toen Teeuwen naar eigen zeggen deze zomer besloot niet voor het lijsttrekkerschap te willen gaan. “Na acht jaar politiek moet je oppassen dat je houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Ook heb ik met 58 jaar de leeftijd om nog een keer de overstap naar een nieuw beroep te maken”, geeft hij tegenover De Limburger aan.

Verrassing
Teeuwen was bij de verkiezingen van 2009 (door de herindeling met Arcen en Velden werd een jaar eerder verkiezingen gehouden) de grote verrassing toen hij zonder enige politieke ervaring lijsttrekker van het CDA werd. Na een periode oppositie bracht hij het CDA weer richting een coalitie. Zelf werd Teeuwen wethouder van Financiën en Cultuur. In 2014 was hij opnieuw lijsttrekker en werd hij in het nieuwe college wethouder van Ruimtelijke Ontwikkeling en Cultuur.

Gemeenteraad
Verhaegh is in het dagelijks leven leraar Maatschappijleer aan het Blariacumcollege. Hij geeft aan na de verkiezingen in maart volgend jaar de gemeenteraad in te gaan, hij acht het voor zichzelf nu nog te vroeg om wethouder te worden. Tot en met de verkiezingen blijft hij in de Venlose gemeenteraad ook gewoon vice-fractievoorzitter naast de huidige fractievoorzitter Ton Drissen. Het CDA Venlo stemt in november over het lijsttrekkerschap van Verhaegh.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →