Sterrenzaak Heerlen vraagt aanbetaling bij reservering

Print
Sterrenzaak Heerlen vraagt aanbetaling bij reservering

Afbeelding: iStock

Sterrenrestaurant Cucina Del Mondo in Heerlen gaat gasten die een tafel reserveren voortaan om een aanbetaling vragen. Daarmee moet voorkomen worden dat mensen niet komen opdagen.

Chefkok Servais Tielman maakte zijn beslissing op Facebook bekend. Bij een reservering brengt hij 25 euro per persoon in rekening, die aan het einde van de avond verrekend wordt.

Verschil tussen winst en verlies
Volgens hem komt het gemiddeld 6 keer per week voor dat een tafel met gemiddeld 3 personen niet komt opdagen. "Als je zó voor je vak gaat, met het beste en de besten werkt, hoe vervelend is het dan wanneer mensen een tafel reserveren, jij rekening houdt met hun komst, “nee” moet zeggen tegen anderen en vervolgens verschijnen ze niet?" schrijft hij in zijn Facebook-bericht.

Tielman spreekt van een 'pittige beslissing'. "Maar we hopen ook dat u begrip heeft voor onze kant. “No shows” zoals we het noemen, zijn voor ons het verschil tussen winst en verlies. That’s the reason."

Amsterdam
Het vragen van een aanbetaling is niet nieuw. Ook het nieuwe restaurant van Ron Blaauw, Nacarat in Amsterdam, laat mensen aanbetalen. Aanvankelijk moesten gasten daar zelfs het hele menu vooraf betalen, maar dat is volgens horecavakblad Misset recent bijgesteld naar 20 euro. In een nieuw restaurant aan de Herengracht in de hoofdstad kopen gasten vooraf voor 50 euro een ticket.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen